POSLAO PORUKU

Papa Franjo o situaciji u Gazi: Nenaoružani civili su mete bombardiranja i pucnjave

Ne zaboravimo našu braću i sestre koji pate od ratova u Ukrajini, Palestini, Izraelu i drugim zonama sukoba, rekao je on

Papa Franjo: Ojačati napore za otvaranje puta ka miru. Anadolija

Anadolija

17.12.2023

Poglavar Rimokatoličke crkve i Vatikana papa Franjo izjavio je da i dalje prima ozbiljne i bolne vijesti iz Pojasa Gaze u kojem su, kako je rekao, nenaoružani civili meta bombardiranja i pucnjave, javlja Anadolu.

Papa se u okviru tradicionalne nedjeljne molitve obratio vjernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu i još jednom uputio apel za okončanje rata u “Svetoj zemlji“.

- Ne zaboravimo našu braću i sestre koji pate od ratova u Ukrajini, Palestini, Izraelu i drugim zonama sukoba. Neka približavanje Božića ojača napore za otvaranje puteva ka miru - rekao je Papa.

Franjo je govorio i o napadima izraelske vojske na kršćane i crkve u Pojasu Gaze.

Ističući kako su nenaoružani civili izloženi bombardiranju i pucnjavi, papa Franjo je kazao da da se to dogodilo čak unutar župnog kompleksa Svete Obitelji, gdje nema nikakvih terorista, nego obitelji, djeca, bolesnici i osobe s invaliditetom, časne sestre.

- Majku i kćer, Nahidu Halil Anton i njenu kćer Samar Kamal Anton, ubili su snajperisti dok su išle u toalet i mnogo ljudi je ranjeno. Kuća časnih sestara Majke Tereze je oštećena, generator je pogođen. Neki kažu za ovo da je terorizma i rat. Jeste. Ovo je rat, ovo je terorizam - naglasio je papa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.