ODJEĆA MU BILA KRVAVA

Muškarac u Francuskoj priznao da je ubio suprugu i četvero djece: Kod njega pronašli nož

Tijela Beatris (35) i njeno četvoro djece pronađena su na Božić u njihovom stanu, dok od Noe nije bilo ni traga ni glasa

Ubio suprugu i djecu na Badnje veče. Platforma X

H. J. I.

28.12.2023

Noa B. (33) koji se sumnjiči da je ubio svoju suprugu i njihovo četvoro djece u Mou u Francuskoj na Badnje veče, navodno je policiji sinoć priznao zločin.

Tijela Beatris (35) i njeno četvoro djece pronađena su na Božić u njihovom stanu, dok od Noe nije bilo ni traga ni glasa. On je uhvaćen 26. decembra ujutru u blizini Pariza, nadomak očeve kuće.

Policija pronašla nož

Kako pišu francuski mediji, policija je kod njega pronašla nož kojim je izvršeno ubistvo, a osumnjičeni je na sebi imao krvavu odjeću. Kako je prilikom hapšenja ustanovljeno da ima ozbiljne povrede na ruci Nou su, umjesto u pritvor, odveli u bolnicu.

Zbog njegovog psihičkog stanja saslušan je tek sinoć, a danas bi trebalo da bude doveden kod predistražnog sudije. U ovom trenutku nije poznato da li je otkrio motiv zločina.

Podsjetimo, policija je pronašla tijela nakon što su dobili poziv prijateljice ubijene Beatris (35), koja se zabrinula jer se dva dana nije čula sa njom. Obično bi je Beatris svakog jutra zvala već oko 7 sati, ali od Badnjeg dana od nje nije bilo ni traga ni glasa.

Prema pisanju medija, na Badnje veče je prvo ona otišla do Beatrisinog stana, jer je bio dogovor da "razmijene hranu", ali niko nije otvarao vrata. Kasnije je poslala svog sina, da vidi da li je sve u redu sa Beatris i djecom. Mladiću je navodno Noa tada rekao da svi spavaju. Vjeruje se da su u tom trenutku već bili mrtvi.

Krv na vratima

Kako komšinica i sutra nije uspjela da se čuje sa Beatris, uveče je ponovo sama otišla do stana da vidi šta se događa. Tada je bolje pogledala i ugledala krv na vratima i odmah pozvala policiju.

Na konferenciji za novinare, javni tužilac u Mou je objasnio da su majka i dvije najstarije kćerke, stare 7 i 10 godina, bile "žrtve veoma velikog broja uboda nožem" po cijelom tijelu. Druge žrtve, dječak (4) i devetomjesečna beba, nisu imali vidljive povrede na tijelima.

Prema riječima poznanika, Beatris se navodno nedavno požalila kako je njen suprug prestao da uzima lijekove koje mu je psihijatar prepisao. Navodno je koristio lijekove za smirenje i antidepresive. Otkriveno je da je 2017. godine pokušao suicid, nakon čega je liječen na psihijatriji. Dvije godine kasnije je suprugu napao nožem, ali je tada ustanovljeno da je to učinio u stanju neuračunljivosti, zbog čega nije osuđen, već je ponovo poslat na psihijatrijsku kliniku.

Prema nezvaničnim informacijama, Noa je posljednjih sedmica psihički bio izuzetno loše. Navodno je nedavno ostao i bez posla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.