ČEKALI VATROMET

Drama u novogodišnjoj noći u Danskoj: Oteta djeca nasljednice njemačkog lanca restorana

U trenutku otmice, 13-godišnju kćerku Klaru i desetogodišnjeg sina Teodora čuvao je njihov otac, a Kristinin bivši muž Stefan Hensel

Kristina Blok. Platforma X

H. J. I.

1.1.2024

Maskirani muškarci kidnapovali su dvoje djece nasljednice njemačkog lanca restorana "Blok Haus", Kristine Blok, dok su čekali da počne novogodišnji vatromet u Danskoj, gdje žive sa ocem već dvije godine. 

U trenutku otmice, 13-godišnju kćerku Klaru i desetogodišnjeg sina Teodora čuvao je njihov otac, a Kristinin bivši muž Stefan Hensel (49).

Borba za starateljstvo

Nekoliko muškaraca napalo je i natjeralo dvoje djece da uđu u automobil, nakon čega su svi pobjegli zajedno u dva automobila koja su registrovana u Njemačkoj, piše Bild.

Inače, Kristina se od 2021. godine bori za starateljstvo, a u toj borbi pomaže joj sadašnji partner, televizijska ličnost Gerhard Deling (64).

Policija je potragu za djecom počela i u Njemačkoj, te se sada nalazi u rukama hamburške policije, ali trenutno nema podataka o tome gdje se nalaze kidnapovana djeca.

Kako navode mediji, 2021. godine, otac je dvoje djece odveo u Dansku na vikend, nakon čega ih nikada nije vratio. Sud u Danskoj je spriječio vraćanje djece, a Blok je dobila samo pravo posjete.

Nije vratio djecu u Njemačku

- Kristina me je tada prijavila za otmicu djece, zbog čega su naša djeca saslušana u policiji. Kancelarija za zaštitu mladih je rekla da moraju da se vrate u Njemačku, ali šta treba da uradite kao otac ako to očigledno ne odgovara vašim željama - izjavio je Stefan Hensel za medije prije nekoliko mjeseci.

Međutim, na njemačkom sudu se pokazalo da je Blok bila u pravu, Hensel je tada trebalo da vrati djecu u Njemačku, ali to nije učinio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.