NASRALAH ZAPRIJETIO

Vođa Hezbolaha: Zarati li Izrael s Libanom, borit ćemo se bez granica i pravila

Za sada se borimo na ratištu s preciznim kalkulacijama, rekao je

Hasan Nasralah, vođa Hezbolaha. Platforma X

S. S.

4.1.2024

Generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah rekao je sinoć da je izraelsko ubistvo zamjenika čelnika Hamasa u Bejrutu bio "velik, opasan zločin koji oni ne mogu prešutjeti".

Napad na južni Bejrut u utorak navečer, u kojem je poginuo Saleh al-Aruri, zamjenik čelnika Hamasovog političkog odbora, Nasralah je ocijenio "očitom izraelskom agresijom".

Neće proći nekažnjeno

Izrazio je saučešće Hamasu i poručio da to ubistvo neće proći nekažnjeno.

Nasralah je zaprijetio da neće biti "ograničenja" ni "pravila" u njihovoj borbi ako Izrael pokrene rat protiv Libana.

- Ako neprijatelj (Izrael) pomisli na vođenje rata protiv Libana, nećemo poštivati nikakva pravila - rekao je Nasralah u govoru održanom putem videoveze tokom skupa u povodu četvrte godišnjice ubistva moćnog iranskog generala Kasema Sulejmanija američkim dronom u Iraku 2020., prenosi dpa.

Bez granica

- Za sada se borimo na ratištu s preciznim kalkulacijama. Ako neprijatelj pokrene rat protiv Libana, naša borba bit će bez granica, ograničenja, pravila i kontrola... Ko god razmišlja o ratu s nama, zažalit će jer je rat s nama jako, jako skup - rekao je.

Napad na južno predgrađe Bejruta Dahieh prvi je izraelski napad na Bejrut nakon gotovo tri mjeseca gotovo svakodnevne pucnjave između izraelskih snaga i Hezbolaha u pograničnom području.

Izrael Al-Arurija smatra glavnim organizatorom napada na Zapadnoj obali. Izraelska vojska nije željela komentarisati njegovo ubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.