UŽAS U ČEŠKOJ

Sveštenika pronašli s odsječenim spolnim organom

Da s nesretnim sveštenikom nešto nije u redu otkriveno je prošle srijede

AGENCIJE

D. H.

4.1.2024

Jedan lokalni sveštenik u Češkoj pronađen je s odsječenim polnim organom, a za sve je navodno kriva jedna sićušna životinja.

Psihotično stanje

Naime, sveštenik je navodno sebi odsjekao p**is nakon što je, po svemu sudeći, upao u psihotično stanje nakon ugriza krpelja.

Da s nesretnim sveštenikom nešto nije u redu otkriveno je prošle srijede nakon što se nije pojavio na dogovorenom sastanku, a kada je načelnik sela pozvao hitne službe da provjere šta se događa, pronađen je u župnom dvoru u lokvi krvi na podu, prenosi portal "Novinky", čiji novinar u nastavku ističe kako mu je iz više izvora rečeno da je on sebi odsjekao pe**s.

- Nažalost, sveštenik se trenutno nalazi u bolnici bez svijesti, a ljekari su utvrdili oštećenje centralnog nervnog sistema izazvanog virusom. Zbog tih okolnosti je nemoguće saznati šta se zapravo dogodilo - izjavio je za taj portal David Henzl, generalni vikar biskupije u Češkim Budejovicama.

Henzl je potvrdio da je sveštenik pronađen uz povrede intimnih dijelova tijela, ali je pritom naglasio da su prema njegovim saznanjima razmjere povrede ipak nešto blaže prirode.

Događaj šokirao župljanje

Novinaru portala nekoliko je ljekara potvrdilo kako postoji mogućnost da je sveštenik pretrpio akutni meningitis ili encefalitis, koji u pojedinim slučajevima zaista može dovesti do psihotičnog stanja.

Policija je isključila bilo kakvu mogućnost da je neko drugi svešteniku nanio povrede te je potvrdila da "ne istražuje eventualne nezakonite radnje".

Župljane je događaj šokirao.

- Svi ga ovdje jako volimo i dugo godina živi uz nas. Njegove mise su vrlo popularne, vjernici ga dolaze poslušati sa svih strana - kazali su novinaru portala "Blesk".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.