PREDSJEDNIK SAD

Bajden o ministru odbrane Ostinu: Trebao mi je reći za svoju bolest

Ostin je hospitaliziran 1. januara zbog komplikacija nastalih nakon operacije raka prostate 22. decembra

Džo Bajden i Lojd Ostin. Platforma X

H. J. I.

13.1.2024

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da mu je ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) trebao reći za svoju bolest koja je dovela do hospitalizacije, no da i dalje ima povjerenja u šefa Pentagona.

"Da", rekao je Bajden u odgovoru na pitanje je li Ostin donio pogrešnu procjenu kad ga nije informirao o svojoj bolesti. Ostin je hospitaliziran 1. januara zbog komplikacija nastalih nakon operacije raka prostate 22. decembra, prenosi Hina.

Informacija o Ostinovoj hospitalizaciji zbog komplikacija nakon operacije karcinoma prostate nije bila podijeljena s javnošću, Bijelom kućom ni Kongresom dobar dio prošle sedmice, nakon što je ministar hospitaliziran na Novu godinu.

Ostin (70) je primljen u vojnu bolnicu Walter Reed u Marilendu 22. decembra radi operacije karcinoma prostate. Ponovno je hospitaliziran 1. januara zbog komplikacija koje su uključivale i infekciju urinarnog trakta i od onda se nalazi u bolnici.

Ministar odbrane odmah je iza Bajdena u hijerarhiji zapovijedanja američkom vojskom i njegove dužnosti zahtijevaju da bude dostupan u svakom trenutku odgovoriti na bilo koju vrstu krize nacionalne sigurnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.