DRAMA NA LETU

Avion prinudno sletio, putnik ugrizao stjuardesu

Portparol ANA je rekao za "CNN" da je muškog putnika privela policija nakon što je avion sletio u japansku prijestonicu

Avion. Shutterstock

D. H.

20.1.2024

Putnik američke aviokompanije navodno je u utorak usred leta ugrizao stjuardesu, primoravši let za Sijetl da se vrati u Tokio, rekao je portparol avio-kompanije.

Privela ga policija

Avion oznaka ANA 118 je poleteo sa aerodroma Haneda u Tokiju u 21:47. po lokalnom vremenu i okrenuo se nazad nakon nešto više od sat vremena na svom putu ka Americi.

Portparol ANA je rekao za "CNN" da je muškog putnika privela policija nakon što je avion sletio u japansku prijestonicu. Njegov identitet za sada nije poznat.

Stjuardesa je zadobila lakše povrede, rekao je portparol. 


Učestalost ujedanja na letovima

Policijska uprava Tokija odbila je da pruži više detalja o slučaju.

To nije prvi slučaj navodnog ujeda u vazduhu. U 2022., dva putnika su dobila velike novčane kazne zbog udaranja i ujedanja posade i drugih putnika na odvojenim letovima američkih prevoznika American Airlines i Delta Air Lines. Oni su tom prilikom kažnjeni sa 81.950 dolara i 77.272 dolara, što su dvije najveće kazne koje je Federalna uprava za vazduhoplovstvo ikada izrekla protiv pojedinačnih putnika zbog ponašanja u avionu.

Ovog mjeseca prijavljeno je nekoliko incidenata lošeg ponašanja i agresije putnika – uključujući let American Airlinesa koji je 3. januara preusmjeren na aerodrom u Teksasu nakon što je putnik navodno udario stjuardesu i napao najmanje jednog policajca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.