BUKUREŠT

Komšije svjedočile hororu u Rumuniji: Zapalio ženu, taštu, pa sebe

Užas se dogodio oko 17 sati, a dvije žene i napadač su živi samo zahvaljujući brzoj reakciji komšija

Prava drama odigrala se jučer u Bukureštu. Telegraf.rs

H. J. I.

15.2.2024

Prava drama odigrala se jučer u Bukureštu kada je muškarac (64) u naletu bijesa zapalio svoju nevjenčanu suprugu, a potom i sebe. U napadu je povrijeđena i njegova tašta, koja je pokušavala da ugasi plamen.

Užas se dogodio oko 17 sati, a dvije žene i napadač su živi samo zahvaljujući brzoj reakciji komšija. 

Napadu prethodila svađa

Jezivom napadu prethodila je svađa dvoje supružnika, koju je tašta pokušala da smiri, ali su u sljedećem trenutku i ona i kćerka bile u plamenu.

Svo troje su prebačeni u bolnicu sa teškim opekotinama, a kako pišu rumunski mediji, muškarac je u kritičnom stanju.

Napad se dogodio u kući žene sa kojom je muškarac bio u vezi. Svađa je navodno počela kada je žena saopštila da više ne želi da bude sa njim, te ju je on fizički napao. Tašta je tad skočila da odbrani kćerku, a muškarac je potom poludio i zapalio nevjenčanu suprugu. Njena majka je skočila na kćerku da ugasi plamen, a muškarac je potom zapalio i nju i sebe.

Spasio ih komšija

Tragične smrti spasio ih je komšija koji je čuo urlanje i potom kroz prozor vidio plamen.

- Zgrabio sam kofu vode i uletio u kuću. Ležali su na podu u plamenu. Moglo je da se proširi i na moju kuću, mi dijelimo zid - ispričao je komšija.

Ubrzo je došla hitna pomoć koja je žene zatekla u svjesnom stanju sa brojnim opekotinama. Najgore je prošao napadač koji je zadobio opekotine na 80 posto tijela.

Iz policije su saopštili da su poziv primili oko 16.45 sati te da su na licu mjesta zatekli tri osobe sa teškim povredama.

- Prvi rezultati istrage pokazuju da je muškarac (64) nakon verbalne rasprave bacio zapaljivu supstancu na svoju nevjenčanu suprugu i sebe, a potom uzeo upaljač. Starija žena je povrijeđena pokušavajući da spasi kćerku - naveli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.