VISILA NA ŽICAMA

Djevojka nakon udesa završila na dalekovodu: Ostala bez noge

Ruka mi je maltene otkinuta, dok je butna kost lijeve noge pukla preko žice i visila ispred mog lica, ispričala je djevojka

Preživjela tešku nesreću. Instagram

Z. K.

22.2.2024

Kenedi Litldajk (Kennedy Littledike, 19) preživjela je stravičnu nesreću 22. maja 2021. godine, a njena priča poslednjih dana okupira je svjetske medije. Ona je slupala svoj automobil, dok se vozila s prijateljima, a niko nije bio vezan, prenosi Daily Mail.

Mlada državljanka Ajdaho ispričala je šta se dešavalo tragične večeri kad je imala 16 godina.

- Bila sam vrlo emotivna zbog raskida. Počela sam da plačem i u jednom trenutku sam sletjela s puta. Okretali smo se, a ja sam prva izletjela napolje. Nisam završila na zemlji, već na obližnjem dalekovodu - objasnila je.

Kenedi je zadobila teške povrede, posebno lijeve noge, a njeni prijatelji Nakija Molina (Nakia) i Džejkob Rasmusen (Jacob Rasmussen) su također stradali, uz prijelome kostiju i pršljenova. Tinejdžerka koja je vozila završila je na dalekovodu, nakon što je izbačena desetak metara u vis.

- Ruka mi je maltene otkinuta, dok je butna kost lijeve noge pukla preko žice i visila ispred mog lica. Ljudi se pitaju kako nisam iskrvarila. Pa, glavna arterija na nozi bila je priklještena žicom, dok je rana na ruci kauterizovana nakon strujnog udara - ispričala je.

Djevojka je spašena nakon sat vremena akcijom vatrogasaca i prebačena u lokalnu bolnicu. U narednom periodu imala je 21 operaciju kako bi se sanirale brojne povrede. Nažalost, ljekari su morali da joj amputiraju lijevu nogu.

- Sjećam se trenutka kada mi je tata saopštio da sam izgubila nogu. Imala sam 16 godina u tom trenutku, i svi moji snovi su nestali. Nakon 20 minuta više nisam bila opterećena, jer su se moji prijatelji oporavljali - kazala je Kenedi.

Nakon teške nesreće ona je sve prisutnija na društvenim mrežama, gdje objavljuje detalje iz života.

- Ranije sam se borila s mentalnim problemima. Htjela sam da se ubijem. Nikad nisam planirala svoju budućnost, nisam bila sretna. Kad se danas toga sjetim, pomislim: „Baš si patetična“. Pogledajte me sada! Nalazim se u sasvim drugačijoj, težoj situaciji, ali sam mnogo sretnija - poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.