IDENTIFIKOVAO PROBLEM

Papa Franjo "rodnu ideologiju" nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena

Papa preporučuje da se ne guši "zdrava untrašnja napetost

Platforma X

D. H.

1.3.2024

Papa Franjo je "rodnu ideologiju" nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena, kazavši da ona poništava sve razlike i sve čini istim.

Ukidanje različitosti

- Ukidanje različitosti znači ukidanje čovječnosti - rekao je poglavar Katoličke Crkve danas za vrijeme redovite audijencije.

- Potrebno je usredotočiti se na antropološku dimenziju i polaziti od elementarne i temeljne istine" po kojoj je "život ljudskog bića poziv - tvrdi papa.

Papa preporučuje da se ne guši "zdrava untrašnja napetost" između muškarca i žene, odnosno poziv "na sreću, puninu života, na nešto veliko što nam je namijenio Bog".

Papa je još uvijek bolestan

- Život svakoga od nas nije slučajnost. Naše postojanje u svijetu nije puki plod slučajnosti. Dio smo plana ljubavi i pozvani smo ga ostvariti za sebe i druge - istaknuo je.

Sveti Otac (87) je danas pročitao samo dio svojih misli, a ostatak je pročitao član njegova osoblja.Vatikan je objavio da Papa već nekoliko dana boluje od "blage gripe".

"Još uvijek sam prehlađen i umorim se kad neko vrijeme čitam sam", rekao je Franjo.

Papino zdravlje već neko vrijeme nije najbolje. Posljednjih je mjeseci u više navrata imao problema s upalama dišnih puteva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.