POGRANIČNA REGIJA

U raketnom napadu iz Libana na Izrael poginula jedna osoba, sedam povrijeđeno

Iz izraelske službe hitne pomoći navedeno je da su u raketnom napadu sa libanske teritorije među povrijeđenima i dva tajlandska radnika

Raketni napad. AP

Anadolija

4.3.2024

Jedna osoba je poginula, a sedam ih je povrijeđeno u napadu sa libanske teritorije na naselje u izraelskoj pograničnoj regiji, javlja Anadolija.

U vijesti izraelske državne televizije KAN, navedeno je da je jedna osoba poginula, a sedam povrijeđeno u napadu koji je izveden projektilom sa libanske teritorije na izraelsko naselje Margaliot.

Iz izraelske službe hitne pomoći navedeno je da su u raketnom napadu sa libanske teritorije među povrijeđenima i dva tajlandska radnika.

Pokret Hezbolah u Libanu još se nije oglasio o napadu na Margaliot.

Prema vijestima zvanične libanske agencije NNA, izraelska vojska je teškom artiljerijskom vatrom i fosfornim bombama pogodila okolinu gradova Merkaba i Hula na jugu Libana.

U sukobima između izraelske vojske i Hezbolaha u južnom Libanu od 8. oktobra 2023. godine poginulo je 229 pripadnika Hezbolaha, 45 libanskih civila, 11 pripadnika Amal pokreta, 12 Hamasa i 12 Islamskog džihada te šest izraelskih civila i 11 izraelskih vojnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.