PREDIZBORNA TRKA

Tramp poziva Bajdena na debatu nakon istupanja Niki Hejli

Saradnici Džo Bajdena su odgovorili, rekavši da je to razgovor koji će imati "u odgovarajuće vrijeme"

Nakon istupanja Hejli iz trke. AP

D. Dž.

7.3.2024

Bivši predsjednik Donald Tramp (Trump) pozvao je u srijedu na debatu s predsjednikom Joeom Bidenom nekoliko sati nakon što je Niki Hejli (Nikki Haley) obustavila svoju predsjedničku kampanju.

- Važno je, za dobro naše zemlje, da Joe Biden i ja raspravljamo o pitanjima koja su toliko bitna za Ameriku i američki narod. Stoga pozivam na debatu, bilo gdje, bilo kad. Debate se mogu voditi od strane korumpiranog DNC-a, ili njihove podružnice, Komisije za predsjedničke debate . Radujem se što ću dobiti odgovor. Hvala vam na pažnji po ovom pitanju! -  Trump je objavio na Truth Social.

Saradnici Džo Bajdena su odgovorili, rekavši da je to razgovor koji će imati "u odgovarajuće vrijeme" i pozvala bivšeg predsjednika da pogleda Bajdenovo obraćanje o stanju Unije u četvrtak.

- Znam da je Donald Tramp žedan pažnje i da se bori da proširi svoju privlačnost izvan baze MAGA - i to je razgovor koji ćemo voditi u odgovarajuće vrijeme u ovom ciklusu -  rekao je Majkl Tajler (Michael Tyler), direktor komunikacija kampanje tima Džo Bajdena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.