NA SJEVERU KOSOVA

KFOR pregledao pet raketnih granata koje je Kosovska policija otkrila u skrovištu u Banjskoj

Tim je radio u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom

KFOR. Anadolija

Anadolija

7.3.2024

Pripadnici KFOR-a su u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom pregledali pet raketnih granata koje je Kosovska policija otkrila u skrovištu, u Banjskoj, na sjeveru Kosova.

Kako je saopšteno iz KFOR-a, tim za uklanjanje eksplozivnih naprava Regionalne komande Istok, misije KFOR predvođene NATO-om, pregledao je pet raketnih granata koje je Kosovska policija otkrila u skrovištu, u Banjskoj i poslala ih u forenzičke laboratorije. Tim je radio u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom.

- Manevarski bataljon Regionalne komande Istok obezbjeđuje područje da vidi da li se u blizini mogu naći druga potencijalna skrovišta - navode iz KFOR-a.

Dodaje sa da KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine na obezbjeđivanju mirnog i bezbjednog okruženja za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

KFOR je treći bezbjednosni odgovor, poslije Kosovske policije i Misije vladavine prava EU (EULEKS), sa kojima radi u bliskoj saradnji.

Podsjetimo, u selu Banjska, u opštini Zvečan, 24. septembra prošle godine, pripadnike Kosovske policije napala je naoružana grupa i tada je ubijen policijski službenik Afrim Bunjaku. Potom su u razmjeni vatre ubijena trojica napadača srpske nacionalnosti. Odgovornost za organizaciju napada preuzeo je Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.