LIBAN

Izraelska vojska objavila da je pogodila dvije vojne zgrade Hezbolaha

U saopćenju Hezbolaha se također tvrdi da su izraelski vojni položaji pogođeni u naselju Metula, koje se nalazi na sjeveru Izraela

Izraelska vojska. Fena

Anadolija

7.3.2024

Izraelska vojska izvijestila je da je gađala dvije vojne zgrade koje pripadaju Hezbolahu, u južnom Libanu.

U saopćenju vojske navedeno je da su dvije vojne zgrade koje pripadaju Hezbolahu u regijama Ajtarun i Ajta al-Šab pogođene u napadu izraelskih ratnih aviona.

Navedeno je također da su projektili ispaljeni s libanonskog teritorija na izraelske regije Ras Nakura, Jara i Gornji Jalil u posljednjim satima, te da je izraelska vojska artiljerijskom vatrom gađala tačke ispaljivanja projektila.

U saopćenju Hezbolaha se tvrdi da su izraelski vojni položaji pogođeni u naselju Metula, koje se nalazi na sjeveru Izraela, u blizini libanske granice, te da su izraelski vojnici poginuli i ranjeni usljed napad.

Naglađeno je da su izraelski položaji pogođeni kao odgovor na napade Izraela na sela i civile na jugu Libana, od kojih je posljednji bio grad Ajratun.

U drugom saopćenju Hezbolaha navodi se da je "izraelsko radarsko područje Šeba Farms na okupiranoj Golanskoj visoravni, koje se nalazi na libanskoj granici, pogođeno projektilom s punom preciznošću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.