IMAJU 27 I 33 GODINE

U Austriji uhapšene državljanke BiH: Na prevaru uzimale automobile, pa ih preprodavale

One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima

Policija identifikovala i uhapsila državljanke BiH. Kleine Zeitung

E. Ć.

20.3.2024

Dvije državljanke Bosne i Hercegovine, 27 i 33 godine, uhapšene su u Austriji.

Naime, pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage uspjeli su da identifikuju i uhapse dvije državljanke BiH koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca i zastupnika, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

Lažni dokumenta

One su uhvaćene na djelu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vrijedan 42.000 evra, a predočile su lažna lična dokumenta. 

One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale. Sva ukradena vozila su preprodavali u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htjele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, koji ih je prijavio.

Uzele i moped

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gdje su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja bh. državljanka je odbila da svjedoči. Mediji prenose da su živjele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara.

One su po nalogu javnog tužilaštva Kornojburga sprovedene u lokalni zatvor, prenose Nezavisne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.