BILATERALNI SASTANAK

Izraelski ministar odbrane Joav Galant dolazi u Pentagon 26. marta

Sastanak će se održati kako bi se nastavile rasprave o nizu pitanja, uključujući napore da se osigura oslobađanje svih talaca koje drži Hamas

Joav Galant. Anadolija

Anadolija

22.3.2024

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) ugostit će 26. marta u Pentagonu svog izraelskog kolegu Joav Galant (Yoava Gallanta).

Zamjenica glasnogovornika američkog Ministarstva odbrane (Pentagon) Sabrina Sing (Singh) odgovarala je na pitanja novinara na dnevnoj konferenciji za novinare.

- Sljedeće sedmice, u utorak, 26. marta, Ostin će ugostiti gospodina Galanta u Pentagonu na bilateralnom sastanku kako bi se nastavile rasprave o nizu pitanja, uključujući napore da se osigura oslobađanje svih talaca koje drži Hamas - kazala je Singh.

Što se tiče time o kojima će se vjerojatno raspravljati na sastanku, Sing je rekla: "Planirano je dostaviti humanitarnu pomoć palestinskim civilima, obezbijediti sigurnost više od milion ljudi i Rafaha, te osigurati da Hamas više ne predstavlja prijetnju Izraelu."

Sing je također navela da je brod danas napustio američku saveznu državu Virginiju kako bi isporučio potrebnu opremu za izgradnju mobilnog pristaništa za podršku protoku humanitarne pomoći u Gazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.