ZAMBIJA

Video / Užas na safariju: Pobješnjeli slon prevrno autobus pun turista, poginula žena

Petero ljudi povrijeđeno

Autobus nakon napada slona. Facebook

B. C. / Večernji list

3.4.2024

U napadu Amerikanka u dobi od 80 godina je poginula, drugi turist je teško ozlijeđen, a još četvero turista ima lakše ozljede.

Putovanje u safari za ove turiste završilo je tragično. Naime, u safariju u Zambiji poludjeli slon jurio je više od pola milje za autobusom u kojem je bilo šest turista među kojima je bila i osamdesetogodišnja žena. Nakon što je slon došao do autobusa prevrnuo je vozilo uslijed čega je osamdesetogodišnja žena preminula.

Odvojio od svog krda

Bijesni slon se odvojio od svog krda i istrčao kako bi sustigao vozilo te ga na koncu napao i prevrnuo. Mrežama kružio video napada u kojem se vidi kako jedan turist kaže "oh moj bože" dok slon drži korak s kamionom, dok drugi kaže "oh oh", a treći dodaje "dolazi brzo" u posljednjim očajničkim trenucima prije sudara.

Vodič iznenada zaustavlja vozilo prije nego što je slon napao kamion. Vozač glasno poviče 'hej, hej, hej, hej' kad je shvatio da slon od pet tona visok 10 stopa namjerava ih napasti. 

Kljove zajačuio ispod autobusa

Na samom kraju videa vidljivo je kako se kljove od tri stope zakače ispod busa i okreću ga na bok, dok turisti paničare, piše DailyMail.


Nakon toga prijavljeno je da je osamdesetogodišnja žena umrla u napadu dok je putovala s pet drugih turista u subotu u Nacionalni park Kafue. Safari forumi vrve od komentara i kažu da ne mogu razumjeti zašto se vozilo zaustavilo, iako jedan komentator sugerira da je možda vozač jednostavno izletio s ceste. Nacionalni park nije komentirao incident.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.