SUKOB OD OKTOBRA

Od početka izraelskih napada u Pojasu Gaze ubijeno najmanje 33.686 Palestinaca

Izraelske okupacione snage počinile su pet masakra nad porodicama u Pojasu Gaze

Pojas Gaze. Anadolija

Anadolija

13.4.2024

Najmanje 52 Palestinca su ubijena, a 95 povrijeđeno u posljednja 24 sata dok Izrael nastavlja napade na opkoljeni Pojas Gaze, saopštilo je u subotu Ministarstvo zdravlja te teritorije, javlja Anadolija.

- Izraelske okupacione snage počinile su pet masakra nad porodicama u Pojasu Gaze, ostavivši 52 poginula i 95 povrijeđenih tokom protekla 24 sata - navodi se u saopćenju iz Ministarstva.

U saopćenju se navodi da pod ruševinama i pored puteva ima još mrtvih, ali da medicinski timovi i službenici civilne zaštite ne mogu da dođu do tijela.

Kako se navodi, broj ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra dostigao je 33.686, a povrijeđenih 76.309.

Izrael je pokrenuo ofanzivu na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra u kojem je ubijeno oko 1.200 ljudi.

Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljenje uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.