"ON JE HEROJ"

Golim rukama je spasio kćerku (4) i ženu od čovjeka koji je mačem ubio čovjeka: "Spavali su, otvorili oči i vidjeli ga"

Osjećao se bespomoćno u trenutku, ali za nas je on naš heroj. Moglo je biti izuzetno gore

Monco: Upao im u kuću. Screenshot

E. Ć.

3.5.2024

Pojavili su se novi detalji o navodnom napadu na porodicu koja je spavala u svojoj spavaćoj sobi sjeveroistočnom Londonu, kada je čovjek, optužen da je samurajskim mačem ubio školarca Danijela Anjorina, upao u njihovu kuću i pokušao da ih ubije.

Za ubistvo Danijela je optužen Markus Arduini Monco, a tereti se i za pokušaj ubistva još dvoje ljudi, te ranjavanje nekoliko osoba. Među povrijeđenima je Henri de los Rios Polanija, koji je spavao sa suprugom i kćerkom (4) kada je Monco provalio u njihovu kuću.

Zadobio duboku ranu

Kako je rečeno na sudu, Monco je upao u njihovu spavaću sobu i, dok je vikao o Bogu, napao Henrija. Henrijeva sestra Džesika je ispričala kako je on zaštitio svoju porodicu od napada, te da je zadobio duboku ranu na ruci.

Napad mačetom. Screenshot

- Za nas je on naš heroj. Štitio ih je, moju nećaku i moju snahu. Samo su bukvalno spavali, otvorili su oči da vide čovjeka sa velikim mačetom. Osjećao se bespomoćno u trenutku, ali za nas je on naš heroj. Moglo je biti izuzetno gore - rekla je Džesika.

Monco, dvostruki špansko-brazilski državljanin koji živi u Njuhamu, u istočnom Londonu, optužen je da je udario prolaznika Donata Ivulea. Na sudu su rekli da je izašao iz kombija, te prijetio da će ubiti Donata.

Njegov navodni napad na Henrijevu porodicu dogodio se 15 minuta kasnije, kažu tužioci.

Sukobio se s policajcima

Nakon što je napustio njihov dom, optužen je da je dotrčao iza Daniela i prerezao mu vrat prije nego što ga je ubo u grudi dok je ležao na zemlji.

Kada su policajci stigli da pomognu Danijelu, neki od njih su jurili Monca dok je on pružao otpor i sukobio se sa dvojicom službenika.

Kako prenose mediji, Monco je sebe opisao kao "mistika i muzičara" na svojim na društvenim mrežama, koji je sadržao video snimke na kojima se sparinguje u bokserskoj sali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.