KOLUMNE

Ucjenom protiv sporta

Komentar dana

Almir SOKOLOVIĆ

28.2.2015

Kada je jučer iz Zagreba stigla vijest da je Tužilaštvo Hrvatske podiglo optužnicu protiv Olivera Knezovića i da će konačno stići "pravda za Vedrana Puljića", ljubiteljima nogometa u Bosni i Hercegovini dan je pokvarila vijest da je upitno održavanje sutrašnje utakmice između Željezničara i Olimpica!

Ako policija sutra ne dođe na Grbavicu da osigura utakmicu, nogometa neće biti. 

Istinskim navijačima nije trebalo dugo vremena da prepoznaju da iza ovakve skandalozne odluke da pripadnici MUP-a KS odbiju osigurati susret ne stoji odgovorna vlast. Naprotiv, prema pouzdanim informacijama, inicijator ultimatuma klubovima jeste dugogodišnja siva eminencija sarajevske policije, aktuelna savjetnica ministra unutrašnjih poslova KS Rabija Čampara. 

Prema svemu sudeći, ogromna kriminalna rođačka hobotnica radikalnog krila SDA, kojem Čampara i njeni najbliži srodnici funkcioneri pripadaju, nakon što je zauzela rukovodeća i druga utjecajna mjesta i funkcije u vlast, sada je osjetila da dio kolača može uzeti i u sportu. Počeli su ucjenjivati sarajevske klubove podnoseći tužbe i tražeći uplate nekakvih dugova, i to samo u Kantonu Sarajevo.

Od svih tih silnih ucjena "bubamara" se crveni već na startu drugog dijela prvenstva u kojem i Sarajevo i Željezničar imaju šansu da osvoje titule prvaka BiH i preko Evrope unesu koju marku u prazne klupske kase te vrate osmijeh na lice armije svojih navijača. 

Ovakvim potezom raspojasane rođačko-stranačke hobotnice nisu samo ugrožena tri sarajevska kluba nego i navijači ovih timova koji bi, u slučaju da utakmice budu igrane pred praznim tribinama, ostali ispred stadiona uskraćeni za gledanje najljepše sporedne stvari na svijetu. Na obraz svih koji su inicirali i donijeli ovakve sulude i skandalozne odluke!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.