PREDSTAVA O ŽENAMA

Komedija ''Cosa Nostra'' 8. marta u Centru za kulturu Sarajevo

Priča o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i novcu

Belma Salkunić i Minka Muftić: Glaven uloge. Agencije

L. K. P.

4.3.2022

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u velikoj sali Centra za kulturu Sarajevo bit će odigrana predstava ''Cosa Nostra'' s početkom u 20 sati. Ova komedija premijerno je izvedena 2012. godine u Sarajevu, a dosada je gostovala u mnogim gradovima BiH i regije.

''Cosa Nostra'' je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.


Rezervacije preko web stranice www.centsrkulture.ba ili putem telefona 033 232 595. Promo

Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki, postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i novcu.

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih pozorišnih, TV i filmskih projekata i mlada glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Belma Salkunić. Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije.


Rezervacije preko web stranice www.centsrkulture.ba ili putem telefona 033 232 595.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.