NOVI FILM

Triler „Ambulance“ pretpremijerno od 17. marta u bh. kinima

Reditelj je Majkl Bej, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Džejk Džilenhol

Scena iz filma. Agencije

L. S. R.

12.3.2022

Novi kriminalistički triler pun akcije, producenta i reditelja Majkla Beja (Michael Bay), „Ambulance“ (Hitna pomoć) stiže u kina širom Bosne i Hercegovine. Temeljen na danskom trileru iz 2005. godine film „Hitna pomoć“ u kina stiže pretpremijerno od četvrtka, 17. marta, dok se u redovnim kino prikazivanjima očekuje 24. marta 2022. godine.

Radnja filma zasniva se na činjenici da će tokom jednog dana na ulicama Los Anđelesa tri života zauvijek biti promijenjena.

U ovom trileru prepunom vratolomija, režisera i producenta Majkla Beja, odlikovani veteran Vil Šarp (Wil Sharp), tumači ga dobitnik Emija Jahja Abdul Matin II (Yahya Abdul-Mateen), očajan u pokušaju da nađe novac za pokrivanje bolničkih računa svoje supruge, traži pomoć od osobe za koju zna da to ne bi trebalo da radi – u pitanju je njegov usvojeni brat Deni (Danny), igra ga nominovani za Oskara Džejk Džilenhol (Jake Gyllenhaal).


Harizmatični kriminalac Deni mu umjesto pomoći nudi da učestvuje u najvećoj pljački banke u historiji Los Anđelesa za 32 miliona dolara. Pošto je život njegove žene u pitanju, Vil ne može da kaže ne.

Ali kada njihov bijeg spektakularno pođe po zlu, očajna braća otimaju vozilo hitne pomoći sa ranjenim policajcem kojem život visi o koncu i iskusnom radnicom hitne pomoći Kem Tompson (Cam Thompson), glumi je Eiza Gonzales (González).

U ludo brzoj potjeri koja nikada ne prestaje, Vil i Deni moraju da izbjegnu masivno sprovođenje zakona na teritoriji grada, održe svoje taoce u životu i nekako pokušaju da se međusobno ne ubiju, sve dok izvode najluđi bijeg koji je Los Anđeles ikada vidio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.