INTERNACIONALNI FESTIVAL

Dodjelom nagrada večeras se zatvara 11. Juventafest

Sinoć izvedena posljednja predstava takmičarskog programa

Scena iz predstave „The octopus is slowly crawling back into itself“. Juventafest

L. K. P.

10.9.2023

„The octopus is slowly crawling back into itself“, koju su u Pozorištu mladih Sarajevo sinoć izveli srednjoškolci iz Ljubljane, posljednja je predstava takmičarskog programa 11. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest, a koji u organizaciji Udruženja „Medija-Art“ traje od 6. septembra.

Zajedno s vršnjacima iz Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su proteklih dana govorili o najvećim problemima današnjice, učesnici iz Slovenije, koristeći se govorom tijela, plesom i monologom postavili su težak zadatak pred ovogodišnji žiri u sastavu rediteljica Milica Kralj, glumica Gordana Boban i grafički dizajner i profesor Sandro Drinovac.


Gosti iz Slovenije na sceni. Juventafest

Žiri će večeras, 10. septembra, na svečanoj ceremoniji zatvaranja festivala dodijeliti Grand Prix za najbolju predstavu na festivalu i Specijalnu nagradu žirija.

Proglašenju najboljih prethodit će prezentacija inkluzivnih radionica karakterne maske, muzičkog teatra, osnova animacije predmeta i radionice plesa, a koje se realiziraju u saradnji s Udruženjem „Život s Down sindromom FBiH“.

Svim učesnicima festivala inkluzivne radionice omogućile su stjecanje novih znanja i vještina, te ponovno pojavljivanje na sceni u ulogama koje su, zahvaljujući mentorima, stručnjacima iz prakse specijaliziranim za te oblasti, savladali tokom Juventafesta.

Prezentacija radionica i dodjela nagrada 11. Juventafesta bit će održana u Pozorištu mladih Sarajevo s početkom u 19.30 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.