ISLAMABAD

Dan nezavisnosti BiH u Pakisanu: Svečani prijem i projekcija filma Quo vadis, Aida?

Prijemu i projekciji filma prisustvovalo je 350 gostiju iz političkog i društvenog života Pakistana, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija

Projekcija filma “Quo vadis, Aida?” u Pakistanskom nacionalnom vijeću za kulturu. Ambasada BiH u Pakistanu

FENA

8.3.2024

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Ambasada Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan je u saradnji sa Pakistanskim nacionalnim vjećem za kulturu organizirala projekciju bosanskohercegovačkog filma “Quo vadis, Aida?” redateljice Jasmile Žbanić,u četvrtak 7. marta. Svečani prijem i projekcija filma upriličeni su prestižnom kulturnom zdanju Pakistanskog nacionalnog vijeća za kulturu, saopćeno je iz Ambasade.

Prijemu i projekciji filma prisustvovalo je 350 gostiju iz političkog i društvenog života Pakistana, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija.

Svečano obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u pakistanskoj prijestolnici pomjereno je za 7. mart zbog održavanja parlamentarnih izbora i konstituiranja novog saziva parlamenta u toj zemlji.

Ambasador Bosne i Hercegovine Emin Čohodarević u svom govoru podsjetio je na važnost Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i zahvalio na saradnji Pakistanskom nacionalnom vijeću za kulturu, koje je bilo domaćin svečanosti.

Također, u najavi filma ambasador je istaknuo da film budi emotivne asocijacije i poziva svakog čovjeka da se zapita da li dovoljno čini da ovaj svijet učini boljim za svako ljudsko biće.

Prijem i prva javna projekcija jednog bosanskohercegovačkog filma u Islamabadu su izazvali veliku pažnju pakistanskih pisanih i elektronskih medija, navodi se u saopćenju Ambasade BiH u Pakistanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.