LIČNOST DANA

Istinom do pomirenja

M. R. S.

14.7.2018

Važno je pomirenje u zemljama koje su nedavno izašle iz rata, ali nema pomirenja bez istine, nema ga ako porodice ne saznaju istinu o sudbini svojih nestalih najmilijih. Ovu snažnu i vrlo bitnu poruku uputio je princ Čarls na prijemu koji je organizirao tokom Samita zemalja Zapadnog Balkana u Londonu. 

Ta je poruka jednostavna, jasna i tačna. Kada bi se svi političari zaista pridržavali onoga što je princ Čarls poručio, mogli bismo konačno krenuti naprijed, u svjetliju budućnost.

Princ Čarls ugostio je na prijemu ogroman broj zvanica, a među eminentnim svjetskim ličnostima našao je vremena da pozdravi i sasluša i one “male” ljude iz nevladinog sektora iz BiH, za koje u bh. politici često nema mjesta.

Ovaj veliki čovjek poručio je da se moraju poštivati organizacije civilnog društva, posebno one koje rade sa žrtvama, s ljudima koji su prošli najveće traume, i osigurati da se zaista čuje glas porodica koje i danas tragaju za nestalim članovima porodice.

Nažalost, u našoj zemlji njihovi apeli za pomoć ne dopiru do nadležnih. Političarima u BiH građani su važni jedino u parolama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.