REGION

Saša Janković podržao mlade na protestima: Samo nenasilno, imate pravo da izrazite nezadovoljstvo!

Piše:

4.4.2017

Saša Janković, predsjednički kandidat u Srbiji, pružio je podršku građanima, koji su protestima ispred Skupštine Srbije u Beogradu izrazili nezadovoljstvo rezultatima izbora.

On je na Twitteru pozdravio demonstracije, ali je naglasio da ni u kom slučaju ne treba pribjegavati nasilju. Građanima je poručio da se ne daju isprovocirati. 

- Dragi mladi ljudi na beogradskim ulicama. Izrazite slobodno vaš protest zbog nefer izbora. Samo nenasilno i ne dopustite provokacije. To je vaše pravo - napisao je predsjednički kandidat.


Inače, Janković je osvojio nešto više od 16% glasova i završio je drugi, iza Aleksandra Vučića.

Kako javljaju srbijanski mediji, na protestima u Beogradu nije bilo većih incidenata. Organizatori su pozvali i ostale gradove da se uključe u kampanju. 

Večeras se nekoliko stotina, uglavnom mladih ljudi, okupilo i u Nišu, a za utorak u 20 sati najavili su nove proteste u tom gradu, javljaju lokalne Južne vesti. 

I u Novom Sadu okupilo se par stotina građana na protestu pod nazivom "Vojvodina protiv diktature". Izrazili su nezadovoljstvo, kako kažu, ponajviše zbog činjenice da polovina njihovih sugrađana uopće nije izašla na izbore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.