HRVATSKA

Ivan Pernar, teatralno kao i uvijek: Mogu osnovati 134. stranku, spreman sam ići i u utrku za predsjednika države

Upitan šta je sa strankom Abeceda demokratije, rekao da su mu vrata otvorena

Ivan Pernar. Arhiv

L.Đ/Avaz.ba

6.6.2019

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, nastavlja s intrigantnim medijskim istupima. Danas je u Hrvatskom saboru istakao kako će osnovati novu stranku. 

- Lično ću osnovati novu stranku s kolegama i mi ćemo nastaviti političku borbu -  objavio je Ivan Pernar, no malo kasnije je pojasnio kako zapravo nema namjeru osnovati novu stranku, nego se vratiti u svoju staru.

Naime, upitan šta je sa strankom Abeceda demokratije, Pernar je rekao da su mu vrata u toj stranci otvorena.

Što se tiče Abecede demokratije, predsjednik stranke mi je rekao da su vrata otvorena, može se i ime promijeniti, rekao mi je kako mi želi da ja budem predsjednik stranke, a novac od mandata da je moj. Igrom slučaja, spletom povijesnih okolnosti, ispada da je ta odluka bila ispravna. Novac od tog mandata ići će meni kao saborskom zastupniku, a neće ići na upravljanje Vladimiri Palfi - rekao je Pernar.

Tvrdi kako bi mogao osnovati 134. stranku, ali suludo je osnivati novu stranku ako je moguće da postojeća stranka promijeni ime i nastavi s radom, objasnio je između ostalog Pernar.

Moja politička budućnost je u rukama hrvatskog naroda. Ja sam spreman nastaviti s političkom borbom, spreman sam ići do kraja, spreman sam ići i u utrku za predsjednika države - rekao je Pernar o svojoj budućnosti u politici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.