HRVATSKA

Dječak se seksao s djevojčicom, roditelji im dali sobu

Okrivljeni otac ispitan je pred Državnim odvjetništvom te se branio šutnjom, no ranije je potvrdio kako je djevojka kod njih došla 2017.

Zatražene kazne za roditelje. Ilustracija

Avaz.ba

17.7.2019

Maloljetni dječak od 14 godina s đurđevačkog područja u općini Koprivnica u svoju je porodičnu kuću doveo također maloljetnu djevojku s kojom se redovno seksao, što su njegovi roditelji dopustili.  

Djevojka je rodila, nakon čega je cijeli slučaj završio u Centru za socijalnu pomoć. Protiv roditelja je na kraju podnesena optužnica, piše Podravski, prenosi Index.hr.

- Sumnjamo da su tokom juna 2017. u Đurđevcu, kao roditelji djeteta (14), znajući da nije navršio 16 godina, u nakani da zasnuje životnu zajednicu s maloljetnicom, dozvolili da ona useli u njihovu porodičnu kuću, gdje je ona obavljala kućanske poslove, dok je sin s njom održavao spolne odnose - naveli su tužioci.

- Dakle, da su djetetu mlađem od 16 godina omogućili vanbračni život s drugom osobom - dodalo je tužilaštvo koje za roditelje traži uvjetne zatvorske kazne.

Kako saznaje Podravski, okrivljeni otac ispitan je pred Državnim odvjetništvom te se branio šutnjom, no ranije je potvrdio kako je djevojka kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive te da je, u međuvremenu, prošle godine ona rodila dijete "koje mu je najslađi unuk". Njegova supruga također se branila šutnjom. 

Centar je primio obavijest Matičnog ureda Koprivnica o tome da je maloljetna djevojka rodila muško novorođenče. U razgovoru s maloljetnicom utvrđeno je da je ista već više od godinu dana u vezi s maloljetnim sinom - kazali su iz Centra za socijalnu pomoć.

Roditelji 14-godišnjaka imaju još šestero djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.