HRVATSKA

Bjegunac s potjernice: Državljanin Crne Gore Miloš Radonjić uhapšen u Slavonskom Brodu

Trenutno je pod zaštitom specijalaca u zatvoru u Požegi

Radonjić uhapšen u Slavonskom Brodu. Ilustracija

Avaz.ba

22.7.2019

Državljanin Crne Gore Miloš Radonjić uhapšen je u Slavonskom Brodu u hotelu u kojem je odsjeo. Kako prenose regionalni portali, Radonjića je uhapsila hrvatska policija na osnovu potjernice podgoričkog Interpola zbog falsificiranja dokumenata. 

Prema nezvaničnim informacijama, Kotoranin je uhapšen zbog falsificiranih dokumenta pomoću kojih je predao zahtjev za izdavanje pasoša u Novoj Gradišci. Doveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen istražni zatvor te se kasnije otkrilo da je Crna Gora raspisala potjernicu za njim, i to Interpola u Podgorici s mjerom “uhapsiti”. 

Državljanin Crne Gore se trenutno nalazi pod zaštitom specijalaca u zatvoru u Požegi, odakle bi trebao biti prevezen u drugi zatvor u Hrvatskoj. 

Mediji navode da je Radonjić do sada preživio čak četiri pokušaja atentata, a nakon posljednjeg, koji se dogodio prije tri godine u Kotoru, Radonjić nije htio policiji otkriti imena napadača.

Njega su prethodno u jednom kotorskom naselju sačekala dvojica muškaraca koji su pucali su prema njemu, međutim, Radonjić je prošao bez povreda i ušao u blindirani automobil, što mu je spasilo život. 

Prije tog napada, on je teško ranjen ispred svoje kuće u Tivtu kada su napadači pucali iz heklera prema njemu. Pogođen je u vrat i rame, a jedan hitac mu je izašao na oko. Bio je teško ranjen, no iskočio je iz automobila i uspio pobjeći, prenose mediji.

Mjesec ranije preživio je još jednu sačekušu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.