HRVATSKA

Zbog čega Kolinda Grabar-Kitarović prekida kampanju

Prvi je razlog taj što se ona i njen štab moraju pregrupirati i smisliti kako nadoknaditi zaostatak i vratiti odmetnute glasove desnice u krilo HDZ-a

Kolinda Grabar-Kitarović. Avaz

Avaz.ba / Index.hr

24.12.2019

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potvrdila je da kampanju za drugi krug predsjedničkih izbora koji će biti održani 5. januara naredne godine ,nastavlja nakon Božića 25. decembra, čime je sebe,kako prenosi Index. hr  izolirala od javnosti i birača na puna tri dana. 


-Iščekivanje blagdana Isusovog rođenja za moju je obitelj uvijek posebno. Božić i božićno vrijeme provest ću sa svojim najbližima kao što ćete, vjerujem, i vi. Politika nam ne smije ukrasti Božić - poručila je Kolinda Grabar-Kitarović.  

Prije pet godina Kolinda Grabar-Kitarović također se natjecala za predsjednicu u božićno vrijeme. Predah je uzela samo za Božić, kada je javno pojavljivanje ograničila na misu u zagrebačkoj katedrali. 

Ove je, pak, godine aktuelna hrvatska predsjednica uzela trodnevnu pauzu. Osim objavljenog odvajanja Božića od politike, što je kako navodi hrvatski portal "prilično neuvjerljivo jer je u jednom od svojih spotova biračima govorila o Božiću," postoje i puno ozbiljniji razlozi zbog kojih se Kolinda Grabar-Kitarović povlači iz kampanje".  

Naime, kako tvrdi Index prvi je razlog taj što se ona i njen štab moraju pregrupirati i smisliti kako nadoknaditi zaostatak i vratiti odmetnute glasove desnice u krilo HDZ-a.

- Na prvi pogled to bi se moglo činiti kao lagan zadatak, ali svaki pogrešan potez u toj operaciji može joj oteti glasove centra pa neće ništa dobiti. Tri dana neće njenim suradnicima biti predah od kampanje, nego vrijeme ispunjeno ozbiljnim razmišljanjem o sljedećim potezima i izjavama. Kolinda Grabar-Kitarović morat će u sljedećim danima otići udesno, ali će to morati pažljivo dozirati i kontrolirati- navodi hrvatski portal. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.