ZAGREB

Zaraženo dijete u vrtiću: 119 djece i 16 teta ide u izolaciju

Među oboljelima i pripadnik Vojske

Više od stotinu djece u izolaciji. Ilustracija

Avaz.ba

13.3.2020

Iz zagrebačkog vrtića danas su potvrdili da je jedno dijete zaraženo koronavirusom. Kako su istakli, u izolaciji je 119 djece i 16 zaposlenika.

- Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U toku je obavještavanje svih roditelja o navedenom, kao i o mjerama koje su dužni poduzeti - javili su iz vrtića, prenosi Index.

Zaražen pripadnik Vojske Hrvatske. Ilustracija

Inače, u Hrvatskoj su koronavirusom zaražene 32 osobe. Informacija je to potvrđena na konferenciji za medije Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

- Imamo jednog zaraženog pripadnika, koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", radimo izvide i epidemiološke radnje u skladu sa smjernicama i u saradnji sa HZJZ-om i Civilnom zaštitom i imamo situaciju pod kontrolom - rekao je novinarima brigadni general i glavni savjetnik za zdravstvo načelnik GS OS-a Boris Zdilar.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je od jutros detektirana još jedna osoba s koronavirusom, tako da ih sada u Hrvatskoj ima ukupno 32.

- On je bliski kontakt odranije zaražene osobe, i dalje nemamo znakove lokalne transmisije - istakao je Beroš.

Dodao je da su trenutno na testiranju 553 uzorka, 15 ih čeka rezultate, a pod nadzorom je 5.991 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.