HRVATSKA

Krivične prijave napadačima na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1

Kriminalističko istraživanje nad četiri osobe

Napad se desio u crkvi u Sirobuji. Ivo Cegalj / PIXELL

Avaz.ba

13.4.2020

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u priopćenju se osvrnula na jučerašnju misu na splitskim Sirobujama i napadima na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1. 

Vezano za jučerašnje događaje policija je priopćila da su u vezi s vjerskim okupljanjem održanim jučer, 12. aprila, u crkvi u Sirobuji, a koje je protivno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o svim prikupljenim relevantnim informacijama uputili izviještaj Državnom inspektoratu, Štabu civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Kriminalističko istraživanje

Nadalje, u vezi s okolnostima napada na novinarku u crkvi i potom narušavanja javnog reda i sprečavanja novinara u obavljanju javne djelatnosti provedeno je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, i to 53-godišnjakom, 23-godišnjakom, 21-godišnjakom i 70-godišnjakom. 

- Za kazneno djelo prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi kojim je oštećena 42-godišnja novinarka sumnjiče se 53-godišnjak i 21-godišnjak koji se sumnjiči još i za kazneno djelo oštećenje tuđe stvari - saopćeno je iz policije

Oštećenoj 42-godišnjakinji utvrđena je lakša tjelesna ozljeda.

Krivično djelo

- U vezi s počinjenjem istog krivičnog djela prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi na štetu 38-godišnje snimateljice sumnjiči se 23-godišnjak. Protiv spomenute trojice podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - saopćeno je iz policije.

Nadalje se navodi da se, u vezi s počinjenim prekršajem narušavanja javnog reda i mira na štetu okupljenih građana, sumnjiči 70-godišnjak protiv kojeg će biti podnesen optužni prijedlog u skladu sa članom 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.