PANDEMIJA

Milorad Dodik: Za vrijeme praznika treba zabraniti kretanje i okupljanje

Moram da kažem da imamo razumijevanje poslodavaca, kazao je Dodik

Sa današnje konferencije. Agencije

Piše: Avaz.ba

15.4.2020

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s  članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Na konferenciji za medije nakon sastanka obratio se Milorad Dodik, istaknuvši kako se čini sve da se što manje osjete posljedice pandemije koronavirusa. 

- Moram da kažem da imamo razumijevanje poslodavaca. U Republici Srpskoj otkaz je dobilo 800 radnika, od čega je 500 na određeno vrijeme. Poslodavci su razumno postupali. Između ostalog, na sastanku smo se bavili pitanjem dolazećeg našeg praznika Vaskrsa, kako u Srbiji, tako i u RS - istaknuo je Dodik.

Gotov sastanak Vučića i Dodika. Instagram

Dodik pojašnjava da se za vrijeme praznika ne smije dozvoliti da dođe do ekspanzije koronavirusa samo zato što su tolerantni. 

- Molim sve vjernike da to razumiju. Imamo priliku da ljubav prema prazniku iskažemo na pravi način, da poštujemo mjere koje državne vlasti donose. Mora da se zabrani kretanje i okupljanje. Dobar je pristup u Crnoj Gori, gdje crkva poziva da se ne dolazi, ali da će oni održati službu. Važno je da nema okupljanja i da se zaustavi širenje pandemije. Možda je dobro da se i ostali predstavnici naše crkve tako ponašaju - kazao je Dodik.

Smatra da su napori koji su do sada uloženi, kao što su ukidanje nastave u školama i prestanak rada trgovinskih lanaca, veoma bitni. 

- Jedna od najznačajnijih mjera je karantin na granici. On daje najveće rezultate. Važni su nam svi ljudi, važan je i praznik, ali bitno je da nema širenja koronavirusa - zaključio je Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.