BEOGRAD

SNS prihvatio Vučićev prijedlog o mandataru nove Vlade, zvanično saopćenje u 20 sati

Mali je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekao da je Vučić novom mandataru sugerirao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica

Vučić dobio podršku. RAS Srbija

G. M.

5.10.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će u 20 sati saopćiti ime mandatara za sastav buduće Vlade Srbije, kao i kakvu politiku on kao predsjednik očekuje da će vlada voditi. Vučićevom obraćanju u Palati Srbija, prethodila je sjednica Predsjedništva SNS-a, koja je počela u 17 sati.

Član Predsjedništva SNS-a Siniša Mali rekao je večeras da je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo prijedlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije, javlja Blic

On je rekao da će do ponedjeljka biti nova sjednica predsjedništva SNS-a sa konkretnim prijedlozima za ministre nove Vlade.

Mali je poslije sjednice Predsjedništva SNS-a rekao da je Vučić novom mandataru sugerirao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica.

Kako je rekao, tema sjednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja.

Mali je rekao da će u narednih sedam dana biti održana nova sjednica Predsjedništva, kada će mandatar iznijeti viziju nove vlade i saopćiti konkretna imena.

Sjednica rukovodstva SNS zavšena je oko 18 sati. Moguće je da naprednjaci već znaju ko će od njih biti u Nemanjinoj 11, piše Blic.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.