NASILNIČKO PONAŠANJE

Dvije osobe privedene zbog napada na novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju

Sumnja se da su Omerović i Dizdarević iz auto-kolone upućivali uvredljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašli iz vozila

Sadikovića: Policija ga zatekla s vidiljivim povredama. VIjesti

A. J. / CdM

21.3.2021

Bjelopoljska policija je sinoć uhapsila Nermina Omerovića (21) i Edina Dizdarevića (18), obojica iz Bijelog Polja zbog napada na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i u zakonskom roku biće privedeni nadležnom državnom tužiocu. Motiv napada za sada nije saopćen.


- Sinoć nešto poslije 20 časova, dok je trajala organizovana auto-kolona, u ulici 3. januara došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom. Policija je na licu mjesta zatekla novinara Sadikovića koji je imao vidiljive povrede. Nakon
date izjave u službenim prostorijama policije on je transportovan na ukazivanje ljekarske pomoći - saopćila je Uprava policije.


Preduzetim aktivnostima brzo su pronađeni akteri tučnjave koji su privedeni u službene prostorije.


Sumnja se da su Omerović i Dizdarević iz auto-kolone upućivali uvredljive riječi Sadikoviću i da su nakon toga izašli iz vozila.


- Nakon toga je, po kazivanju i novinara i učesnika auto-kolone došlo do međusobne prepirke nakon čega su osumnjičeni napali novinara nanoseći mu lakše tjelesne povrede - navodi policija.


Policija preduzima dalje mjere i radnje u cilju identifikacije svih lica i rasvjetljavanju cjelokupnog događaja.


Napad na Sadikovića osudili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri, političke partije i nevladin sektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.