REAKCIJE

Katnić: Krivokapić mi je nanio neprocjenjivu štetu, nisam imao saznanja o putu premijera za Beograd

Sve to doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsjednika Vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, naveo je Katnić

Katnić: Plasiranje lažnih optužbi. Pobjeda

A. J.

11.6.2021

Krivično djelo veleizdaje ili bilo koje djelo takve vrste uopšte nije u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. Sve te insinuacije i podvale doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsjednika Vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, pošto im je propala namjera da me nasilno otjeraju u penziju, kaže specijalni tužilac Milivoje Katnić za "Pobjedu".

Podsjećamo da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao da mu je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić pripremao hapšenje zbog veleizdaje ukoliko potpiše u Beogradu temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Lično, nikakva saznanja o putu premijera za Beograd nisam imao, niti o nekakvim njegovim namjerama da potpisuje ili ne potpisuje temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Uostalom, Krivokapić sam tvrdi da uopšte nije imao namjeru da bilo što potpisuje u Beogradskoj patrijaršiji, pa je tako očita teška podvala da sam ja kovao ikakve planove – naglašava Katnić.

Specijalni tužilac plasiranje lažnih optužbi doživljava kao smišljeni pokušaj da mu se nanese profesionalna i lična šteta, ali i kao namjeru predsjednika Vlade da izvrši nezakonit uticaj na Tužilački savjet.

– Premijer Krivokapić mi je nanio neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku. I lično me je uvrijedio. Sve to doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsjednika Vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, pošto im je propala namjera da me nasilno otjeraju u penziju – zaključuje Katnić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.