SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici želi staviti kolektivni žig na naš narod

Kazao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, za šta su podnesena dva prijedloga, "neće saglasiti dok je predsjednik Srbije"

Vučić: Rezolucija je protiv vitalnih interesa srpskog naroda. Arhiv

RTS

20.6.2021

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu "stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda", jer je "rezolucija uopštena i u njoj se ne spominju pojedinci koji su počinili užasna djela".

On je novinarima kazao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, za šta su podnesena dva prijedloga, "neće saglasiti dok je predsjednik Srbije".

Vučić je rekao da je potpuno jasno da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament "protiv vitalnih interesa srpskog naroda".

- Reagovali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio, niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće - rekao je Vučić.



Aleksandar Vučić. Arhiv

Dodao je da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

- Je li ta Srebrenica u Crnoj Gori? Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom? Što se oni miješaju u nečije tuđe odnose? Ko smo mi da danas arbitriramo između Turske i Armenije, ili Nijemaca i kog god hoćete napadnutog naroda u Drugom svjetskom ratu - upitao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.