ŽESTOKA REAKCIJA

DPS kritizirao sastanak Joanikija i Dodika: Produbljivanje podjela i širenje netrpeljivosti

Upitali su kakva se poruka šalje dočekivanjem gospodina Dodika koji je samo prije nekoliko mjeseci poručio kako su poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici nepoželjni u RS

DPS oštro reagirao na susret Dodika i Joanikija. Avaz

E. H. / Antena M

11.9.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa mitropolitom Joanikijem u manastiru Ždrebaonik, u Danilovgradu.



Misija svakog sveštenog lica

- Vjerujući da je ipak misija svakog sveštenog lica pomirenje, a ne produbljivanje podjela i širenje netrpeljivosti, očekivalo se da će nakon onog i onakvog ustoličenja – hemijskim ratom, pancirnim ćebetom i automatskim puškama – kojeg bi se svaki Božiji izaslanik na zemlji morao zastidjeti, Joanikije prestati sa slanjem poruka koje vrijeđaju većinsku Crnu Goru - smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Upitali su kakva se poruka šalje dočekivanjem gospodina Dodika koji je samo prije nekoliko mjeseci poručio kako su poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici nepoželjni u Republici Srpskoj.


Nepoželjan većinski dio predstavnika naroda u Parlamentu Crne Gore

- Dakle, dok je za srpskog člana Predsjedništva BiH nepoželjan većinski dio predstavnika naroda u Parlamentu Crne Gore, on je od strane mitropolita SPC uvažen gost koji će biće dočekan u Danilovgradu. Ukazuje li sastanak sa Dodikom, koji se mnogo puta osvjedočio kao negator države Crne Gore, za koga je i crnogorski jezik izmišljen, a sam sebe predstavlja kao promotera ideje “srpskog sveta”, na stavove čija je poenta pomiriteljska, a ton hrišćanski ili je to znak da Srpska crkva želi da izazove još jače podjele u Crnoj Gori? - navodi danilovgradski odbor DPS-a u saopćenju.

Dodaje se da najmanje što bi Joanikije mogao, nakon haosa koji je izazvao na Cetinju, jeste da se suzdrži od konstantnih udara na crnogorsko dostojanstvo, te da ubuduće zaobiđe Danilovgrad kad ima namjeru sastati se sa onima koji bi crnogorsku istoriju, da im može biti izbrisali, a nezavisnu Crnu Goru učinili nepostojećom, prenosi Antena M.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.