SRBIJANSKI MINISTAR

Siniša Mali: Nema dokaza o 24 stana, imam samo jedan

Novinarima je nekoliko puta poručio da lažu, da nemaju nikakve dokaze

Siniša Mali. RSE

Fu. M.

5.10.2021

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su laži da je dokazano da je imao 24 stana u Bugarskoj, kao što je objavljeno u dokumentima do kojih su novinari KRIK-a došli u okviru međunarodnog projekta "Pandorini papiri".

- Zamolio bih one koje se bave tom temom samo da prestanu da lažu jer to što rade nema nikakvog smisla. Tako mogu da kažu da imam 240 stanova, ili 2.400 stanova, nikakve razlike nema. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i u koji 10 godina zaredom idem sa djecom na ljetovanje - rekao je Mali danas novinarima u Skupštini Srbije gdje obrazlaže set finansijskih zakona.

Na pitanje odakle njegov potpis na certifikatima koji dokazuju vlasništvo nad offshore kompanijama, Mali je rekao da je na tu temu na sva pitanja odgovorio prije nekoliko godina, prenosi RSE.

- Ako postoji nešto što nije urađeno u skladu sa zakonima, izvolite imate nadležne organe, podnesite papire - rekao je Mali.

Novinarima je nekoliko puta poručio da lažu, da nemaju nikakve dokaze i da neće da polemiše sa njima, već da će "sačekati nadležne organe".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.