2.140 KILOGRAMA

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Božinović bacio drogu na spaljivanje

Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain, napisao je Božinović na Facebooku

N. Aj.

18.10.2021

Ministar Božinović spaljuje drogu. Facebook

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović je danas u Našicama sudjelovao na drugom po redu spaljivanju droge u ovoj godini. U visoku peć kompanije "Nexe" bačeno je oko 2.140 kilograma droge, čija je procijenjena vrijednost 9.5 miliona eura.

Na Facebooku je Božinović napisao da se policija na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga.

- Nedavno smo održali prvu konstituirajuću sjednicu Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlada Republike Hrvatske. Posljednjih godina Hrvatska, a posebno Evropa, suočena je s porastom proizvodnje, ponude i potražnje ilegalnih droga s ozbiljnim potencijalom narušavanja stanja opće sigurnosti, ali i sigurnosti prometa - napisao je Božinović.

Objava Davora Božinovića na Facebooku. Printscreen

Više od dvije tone uništene droge otpada na marihuanu i hašiš, a uništeno je i 28 kilograma amfetamina, 12.41 kilogram heroina, 15.39 kilograma kokaina, gotovo 20 kilograma MDMA-a i derivata te 6.34 kilograma novih droga.

- Među najprofitabilnije kriminalne aktivnosti na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane za kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kilograma kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kilograma kokaina u 289 pojedinačnih zapljena - napisao je Božinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.