BIVŠA DRŽAVNA SEKRETARKA

Dijana Hrkalović ponovo saslušana u okviru proširene istrage zbog trgovine uticajem

Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor

Hrlaković: Negirala sve navode krivične prijave na današnjem saslušanju. AGENCIJE

E. Ć.

22.11.2021

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović ponovo je danas saslušana u Tužilaštvu Srbije za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem.

Pored nje, u Tužilaštvu je danas ispitan i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić. Pisanje medija u vezi sa njihovom povezanošću sa Darkom Elezom, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih djela, u Tužilaštvu nisu komentarisali, kao ni detalje kirivične prijave.

Hrkalović je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je utjecala na načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izvještaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Bivša sekretarka MUP-a Srbije je neigrala sve navode krivične prijave na današnjem saslušanju. 

Podsjećamo, Hrkalović je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode, prenosi "Telegraf.rs"

Pored Hrkalovićeve i Šušnjića, danas je ispitano i nekoliko svjedoka, policajaca iz Policijske uprave Novi Sad, a kako je kasnije rekao njen advokat Nenad Tasić, nijedan od svjedoka je nije spomenuo, niti teretio. On je dodao da se Hrkalović i Šušnjić terete "zbog neovlaštenog prisluškivanja bosanskog kriminalca Darka Eleza", koji je nedavno izručen Bosni i Hercegovini iz Srbije zbog niza počinjenih krivičnih djela u našoj zemlji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.