OPASNOST OD BJEKSTVA

Hrkalović ostaje u pritvoru, odbijena žalba njenih branitelja

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak suđenja Hrkalović, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom

Hrkalović: Prvobitno uhapšena 15. oktobra. Arhiv

E. Ć.

31.1.2022

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je odluku Specijalnog suda donesenu 21. januara, kojom je za još 30 dana produžen pritvor bivšoj sekretarki MUP-a Srbije Dijani Hrkalović.

Hrkalović je osumnjičena za trgovinu uticajem. Žalba njenih branitelja na produženje pritvora je odbijena kao neosnovana, kazala je za "Tanjug" portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Inače, nekada najmoćnijoj ženi MUP-a Srbije je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva. 


Podsjećamo, ona je prvobitno bila uhapšena 15. oktobra i u pritvoru je ostala do 10. decembra. Tada joj je pritvor bio ukinut odlukom Specijalnog suda, a nakon što je tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv nje. Tužilaštvo se žalilo na tu odluku, pa joj je pritvor ponovo određen 14 dana kasnije.

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak suđenja Hrkalović, kao i još dvojici bivših policijskih funkcionera koji se terete zajedno sa njom, odnosno bivšeg načelnika odjeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, piše "Telegraf".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.