CRNA GORA

Inauguracija reisa Fejzića danas u Podgorici

Dodjela menšure biće održana u Osmanagića džamiji, a najavljeno je prisustvo brojnih delegacija islamskih zajednica iz regiona, potvrđen je dolazak i reisa Republike Turkiye Alija Erbaša

Rifat ef. Fejzić. Agencije

E. T. / Anadolija

5.2.2022

Inauguracija reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića bit će održana sutra u Podgorici, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodjela menšure biće održana u Osmanagića džamiji, a najavljeno je prisustvo brojnih delegacija islamskih zajednica iz regiona. Potvrđen je dolazak i reisa Republike Turkiye Alija Erbaša.

Rifat ef. Fejzić u novembru prošle godine ponovo je izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj u Podgorici.

Kao kandidat dvanaest medžlisa i jedini kandidat za reisa, Rifat ef. Fejzić tajnim glasanjem dobio je tada 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Rifat Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta "Dokuz Eylul" u Izmiru. Govori turski jezik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.