PORUKA POSLANA NA MEJL

Novinari beogradskog N1 dobili teške prijetnje: Treba vas poklati k'o štakore

Možemo da kažemo da je ovo samo nastavak prijetnji koje primamo i da članovi redakcije osjećaju ugroženost kada dobiju ovako brutalne prijetnje, rekao je Božić direktor beogradskog N1

NUNS oštro osudio prijetnje novinarima N1. n1

E. Ć. / N1

19.4.2022

Na mejl beogradske redakcije N1 jučer je stigla poruka prijetećeg sadržaja: "Vas go**a plaćenička američka treba poklati k'o štakore koliko lažete". 




Samo jedna u nizu prijetnji

Ovo je samo jedna u nizu prijetnji i verbalnih napada koje trpe zaposleni u toj nezavisnoj medijskoj kući, što je potvrdio direktor N1 Srbija televizije Igor Božić.

- Možemo da kažemo da je ovo samo nastavak prijetnji koje primamo i da članovi redakcije osjećaju ugroženost kada dobiju ovako brutalne prijetnje - rekao je Božić za mrežu SafeJournalist (SJ).

Predsjednik Nezavinog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić osudio je nove prijetnje novinarima beogradske redakcije N1.

- I ova prijetnja je rezultat dugogodišnje bezobzirne kampanje režima protiv Televizije N1 i novinara te medijske kuće, a slični komentari i poruke su preplavili veći dio našeg javnog prostora – od Skupštine, preko prorežimskih medija do društvenih mreža. 

Godinama se vodi hajka na novinare

Godinama se vodi hajka na naše kolegice i kolege iz N1 i drugih nezavisnih i profesionalnih medija, pretvarajući ih na taj način u legitimne mete mnogim ostrašćenim i nasilju sklonim osobama. 

Nadam se da će nadležni organi pronaći nasilnika koji je uputio ovu opasnu prijetnju - poručio je Bodrožić.

Mreža SafeJournalist koja predstavlja preko 8.200 medijskih radnika na zapadnom Balkanu, pridružuje se NUNS-u u osudi prijetnje upućene redakciji N1 Srbija. Inače, SJ čine Udruženje BH novinara, Udruženje novinara Kosova, Udruženje novinara Sjeverne Makedonije, Hrvatsko novinarsko društvo, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Sindikat medija Crne Gore.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.