HRVATSKI PREMIJER

Plenković podržao Janšu uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji

Unaprijeđivali smo ekonomsku saradnju, rješavali otvorena pitanja i zajednički nastojali rješavati velike krize poput covida ili današnje energetske krize, istakao je

Andrej Plenković i Janez Janša. Slavko Midzor/PIXSELL

H. J. I.

22.4.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković podržao je u petak svog slovenskog kolegu Janeza Janšu koji se u nedjelju na slovenskim parlamentarnim izborima bori za novi mandat.

- Uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji želim dati snažnu podršku prijatelju, premijeru Janezu Janši i Slovenskoj demokratskoj stranci - objavio je Plenković na Twitteru.

Hrvatski premijer je poručio da je sa slovenskim kolegom odlično sarađivao zadnjih nekoliko godina na unapređenju odnosa između dvije zemlje.

- Unaprijeđivali smo ekonomsku saradnju, rješavali otvorena pitanja i zajednički nastojali rješavati velike krize poput covida ili današnje energetske krize - poručio je Plenković, koji je uvjeren da će Janša pobijediti u nedjelju.

Janšin SDS član je Evropske pučke stranke kao i HDZ.

Gotovo 1,7 miliona slovenskih birača u nedjelju izlazi na parlamentarne izbore na kojima će odlučiti između politike koju je zadnje dvije godine vodio sadašnji premijer Janez Janša i alternative koju obećava menadžer Robert Golob, predstavljajući se kao njegov antipod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.