SAOPĆENJE

HDZ Hrvatske o Milanoviću: On je u crvenom šuškavcu podržavao Komšića i građansku BiH

Radovao se kada im je drugi narod nametao političke predstavnike, a kao premijer pune 4 godine na Evropskom vijeću nije izustio nijedno slovo o nepravednom Izbornom zakonu BiH i majorizaciji Hrvata, rekli su iz HDZ-a

Andrej Plenković: On je u crvenom šuškavcu podržavao Komšića i građansku BiH. AGENCIJE

S. S.

20.5.2022

HDZ Hrvatske se na Facebooku osvrnuo na posljednje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Šveđane naziva "fašistima" i "nabija ih...", fućka mu se za evropska sredstva u jeku najgore krize, na dnevnoj bazi vrijeđa SAD, Francusku, Ukrajinu i "korumpirane Ukrajince", Njemačku i "male Švabe", Veliku Britaniju, pljuje po NATO-u i EU, želi uvući Hrvatsku u sukob sa zapadnim partnerima. Da je do Milanovića, Hrvatska bi bila izolirana od svih saveznica, a Hrvati u BiH napušteni kao u njegovom premijerskom mandatu.

Današnja Hrvatska: Na jednoj strani Milanović, Raspudić, Beljak, Radnička fronta – na drugoj svi ostali. Na jednoj jačanje savezničke saradnje i sigurnost u okviru NATO-a i EU-a, na drugoj moskovski čovjek s Pantovčaka i blokada i izolacija Hrvatske. Smjer za budućnost i smjer za prošlost.

Jesu li Milanoviću na prvom mjestu ruski ili hrvatski interesi?

Glasan kada treba braniti Kremlj, još se u februaru – prije ruske agresije na Ukrajinu – otvoreno protivio širenju NATO-a. No tada se još nije bio dosjetio zloupotrebljavati Hrvate u BiH za svoje proruske stavove. Koliko mu je stvarno stalo do njih pokazivao je dok je "hrabro" u crvenom šuškavcu podržavao Komšića i tzv. građansku BiH, radovao se kada im je drugi narod nametao političke predstavnike, a kao premijer pune 4 godine na Evropskom vijeću nije izustio nijedno slovo o nepravednom Izbornom zakonu BiH i majorizaciji Hrvata – i to dok su im se otimala prava. Bio je šutljivi, nezainteresirani poltron kada je trebao zastupati Hrvatsku i Hrvate u BiH!

I sada, dok ispucava "ćorke" o blokadi, ne samo da ide na ruku Kremlju koji provodi svirepu agresiju nad Ukrajinom, nego u biti i učvršćuje poziciju onima koji preglasavaju Hrvate u BiH. Iskompleksiran, pakostan i ljubomoran na Andreja Plenkovića, jedini "uspjeh" koji on može postići jest to da samu Hrvatsku izloži "vetu" i "blokadama" – čije će žrtve biti hrvatski građani. I to u jeku najvećih sigurnosnih, privrednih i energetskih neizvjesnosti”, poručili su iz HDZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.