SADA JE ZBRINUT

Pronašli dječaka u fontani bez odjeće: "Bio je preplašen, plakao je kad sam mu prišao"

Radi se o dječaku romske nacionalnosti, a kako su kasnije rekli zaposleni u tržnom centru, činilo se da se kupa u fontani

Dječak bio zbrinut u Univerzitetskoj dječijoj bolnici u Tiršovoj. Agencije

E. Ć. / Blic

13.6.2022

U Novom Beogradu sinoć oko 22 sata pronađen je dječak bez odjeće u fontani u tržnom centru "Fontana". Zaposlenici u tržnom centru su, čim su vidjeli dijete, obavijestili policiju.

Radi se o dječaku romske nacionalnosti, a kako su kasnije rekli, činilo se da se kupa u fontani. Međutim ustanovljeno je da je bio iznemogao i gladan. 

- Policija ga je preuzela i o slučaju obavijestila Hitnu pomoć i Centar za Socijalni rad u Novom Beogradu koji će preuzeti brigu o djetetu - rekao je sagovornik za Informer.


Fontana u kojoj je pronađen dječak. Ringier

Dijete je najprije medicinski zbrinuto i to u Univerzitetskoj dječijoj bolnici u Tiršovoj a potom ga je preuzeo Centar za socijalni rad i smješten je na sigurnom.

- Dječaka su gurnuli u fontanu, iz nje je izvučen bez ikakvih tjelesnih povreda, a zatim je prevežen u Tiršovu. Dječak je prilikom pronalaženja bio bez odjeće, a još uvijek se nije izjasnio kako je u fontanu dospio. Nije rekao da li ga je gurnuo neko od drugova, sa kim je došao, da li je iz nekog doma. Policija je sa njim i oni to ispituju - rekli su za medije iz Hitne pomoći.

Radnik obezbjeđenja koji je prišao djetetu je rekao da je dječak plakao kada mu je prišao i da je bio preplašen.

- Rekao mi je da ima sedam godina i da je iz Obrenovca. Dali smo mu odmah nesto da se ogrne. Sav se tresao, ništa nije mogao da priča. Mnogo je plakao - rekao je za medije Milan, radnik obezbjeđenja, prenosi Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.