SVE POD VELOM MISTERIJE

Novi detalji stravičnog zločina u Srbiji: Biljana muža ubila nožem, tijelo sakrila ispod dječijeg bazena

Tijelo je, prema saznanjima lokalnih medija, otkrio Nenad, brat ubijenog Ivana, kad je čekićem krenuo rušiti pregradni zid u štali

A. K. / Srbija danas

2.7.2022

Biljana i Ivan Stojanović. Facebook

Tijelo koje je pronađeno u zazidanoj bačvi u podrumu porodične kuće u selu Veliko Trnjane kod Leskovca u Srbiji, za koje se sumnja da je 40-godišnji Ivan Stojanović, poslano je na obdukciju i DNK vještačenje, javlja Srbija danas.

Toksikološkom analizom utvrdit će se je li mu ubica, a prema dosadašnjim dokazima, to je bila njegova supruga, sada pokojna Biljana Stojanović​, dala neke tablete pa ga ubila nožem na spavanju.

Sagovornik za spomenuti portal kaže da je Biljana najverovatnije ubila Ivana na spavanju i to se vjerovatno dogodilo u sobi iz koje je uklonjen tepih. Iako su prošle tri godine, forenzičari mogu pronaći tragove krvi upotrebom specijalnih sredstava, koja reagiraju s proteinima iz tjelesnih tekućina bez obzira na to što su tragovi oprani, kazao je sagovornik.

Za sada nema dokaza da je Biljana ubila Ivana uz nečiju pomoć.


Umotana u kese

- Dosadašnja istraga pokazuje da Biljana nije imala pomagače, ali predstoji još informativnih razgovora sa svima iz njihove okoline. Nakon što je prošao poligraf, sumnja je prvo otklonjena s njezinog ljubavnika Aleksandra L., jer je utvrđeno da nije sudjelovao u zločinu, ali i da nije znao što se dogodilo Ivanu - kaže za medije izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, tijelo 38-godišnje Biljane pronađeno je u šupi u dvorištu porodične kuće u kojoj se ubila tako što je popila otrov.

Ivanovo tijelo pronađeno je zabetonirano u metalnoj bačvi, zazidanoj ciglama, iznad koje je postavljen dječji bazen na napuhavanje. Prema neslužbenim informacijama, na tavanu kuće pronađena je sjekira kojom je, kako se sumnja, ubijen Ivan.

- Sjekira je bila umotana u kese i ostavljena na tavanu - rekao je sagovornik za portal Srbija danas.

Tijelo je, prema saznanjima lokalnih medija, otkrio Nenad, brat ubijenog Ivana, kad je čekićem krenuo rušiti pregradni zid u štali.


Tri pravca

- Kad je udario čekićem i polomio zid, prvo što je vidio bila je lobanja njegova brata. Mjesto je bilo zamaskirano tako da niko ne bi pomislio da se baš tu nalazi leš - pričaju mještani.

Očevici kažu da je Ivanovo tijelo u bačvi zabetonirano u “čučećem položaju” te da, vjerovatno zbog betona, nije otpao nijedan dio tijela iako se, kako se sumnja, ono tu nalazilo nalazilo tri godine.

Istraga Višeg javnog tužiteljstva u Leskovcu u ovom trenutku ide u tri pravca – utvrđuje se ko je ubica, šta je uzrok smrti i ko je osoba čije je tijelo pronađeno u bačvi.

Nad ovim slučajem obavio se veo crne misterije i otvorena su mnoga pitanja na koja istražitelji zasad nemaju odgovor.

Osim ova tri gore navedena pitanja, koja predstavljaju trenutni prioritet Višeg javnog tužiteljstva, mnogi se pitaju – zašto niko iz porodice nije reagirao na to što se Ivan ne javlja iz Rusije, s obzirom na to da je Biljana pričala kako je otišao tamo raditi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.