ŽIVI SU I ZDRAVI

Pronađeni otac i sin koji su nestali kod Krka

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9

Po pronalasku su ukrcani na brod Lučke kapetanije koji će ih prevesti nazad u Klenovicu. Ilustracija

E. Ć. / HRT

10.7.2022

Otac i maloljetni sin koji su nestali jučer nakon što su se uprkos buri iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci pronađeni su na Krku, rekao je lučki kapetan Darko Glažar za HRT.

On je istakao da su otac i sin živi i zdravi, te da su nađeni na obali Krka. Po pronalasku su ukrcani na brod Lučke kapetanije koji će ih prevesti nazad u Klenovicu.

Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) od subote navečer tragala je ocem i maloljetnim djetetom, koji su nestali tokom rekreativnog veslanja Velebitskim kanalom.

U subotu navečer u 20:40 službenici MRCC-a Rijeka zaprimili su poziv iznajmljivača rekreativnih plovila iz Klenovice, koji je javio o kašnjenju u povratku dvojice gostiju, oba državljana Republike Njemačke. Oni su oko 17 sati isplovili na dasci za veslanje u smjeru otoka Krka na kupanje.

- Informacije o svrsi i smjeru veslanja nestalih dojavitelj je saznao od supruge i majke nestalih, koji su se upustili u veslanje uprkos činjenici da je tokom cijeloga dana u Velebitskom kanalu puhala bura - saopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Za potrebe njihova pronalaska i spašavanja, MORH je angažirao jedan avion Pilatus PC-9.

- Obalna straža Hrvatske vojske angažirala je jedan avion Pilatus PC-9 temeljem zahtjeva MRCC Rijeka za potrebe traganja i spašavanja dva njemačka državljanina na području akvatorija otoka Krka - napisali su na Twitteru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.