PREMINUO JUČER

DORH potvrdio: Provodimo istragu o smrti novinara Vladimira Matijanića

Policija se uključila u događaj temeljem saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića

Vladimir Matijanić. Goran Stanzl/Pixsell

H. J. I.

6.8.2022

DORH je objavio da provodi uviđaj u slučaju smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića.

- Povodom više objava u sredstvima javnog oglašavanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će, na temelju člana 205. stav 6. i član 206. stav 4. Zakona o kaznenom postupku, provesti uviđaj zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba/osobe počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja iz članka 181. Kaznenog zakona kojim je prouzročena smrt jedne osobe. Objave u sredstvima javnog oglašavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala - objavio je DORH.

Božinović: Policija će istraživati smrt Matijanića

Podsjetimo, ranije je Davor Božinović, ministar unutrašnjih poslova, za Index potvrdio kako će i policija istraživati okolnosti smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića.

- Policija se uključila u događaj temeljem saznanja iz pisma koje je objavljeno o okolnostima smrti Matijanića. Sada predstoje konzultacije s Državnim odvjetništvom da se procijeni ima li elemenata kaznenog djela - rekao je ministar Božinović za Index.


Ministar je dodao kako će policija svakako uzeti u obzir i nalaz inspekcije koja je već najavljena iz Ministarstva zdravstva. Ministar Božinović naglašava kako će Ministarstvo zdravstva zapravo odraditi stručni dio istrage.

Beroš: Pokrenuta istraga

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je za Index kako je pokrenuta istraga vezana za smrt novinara Vladimira Matijanića. Andrea Topić, novinarka Indexa i životna partnerica preminulog novinara Vladimira Matijanića, objavila je hronologiju događanja u kojoj je otkrila niz propusta kako hitne medicinske pomoći tako i osoblja KBC-a Split.

Dva sata prije smrti ekipa hitne medicinske pomoći objašnjavala je kako je riječ o normalnim simptomima covida te ga nije htjela hospitalizirati. Dva dana ranije, Matijanić nije bio primljen u KBC Split, a rečeno mu je kako je u Hrvatskoj nestašica lijeka za sprječavanje težih posljedica covida koji daju pacijentima kao što je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.